We hebben het er liever niet over... maar we moeten wel!

Gert van den Heuvel
Workshop
14:00 - 15:00
Podium 10 BG
We leven met elkaar in een prestatiemaatschappij. De mogelijkheden zijn talloos en we delen maar wat graag onze mooiste foto’s en successen op social media. Maar er is ook een keerzijde. Steeds meer mensen voelen zich moe, zitten niet goed in hun vel en kunnen simpelweg niet aan de eisen van de maatschappij voldoen. Juist ook jongeren. De cijfers liegen niet!

Vier op de tien jongeren heeft psychische klachten in de vorm van paniekaanvallen, burn-out of faalangst en zien uit het leven stappen soms nog als enige uitweg. Dit is al jaren doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren.

Niemand praat graag over zelfmoord. En een workshop over dat thema? Alsjeblieft niet, laat het vooral een leuke dag zijn vandaag... En daar ligt meteen het probleem. Je niet goed voelen, niet mee kunnen komen, depressief zijn of zelfs suïcidale gedachten hebben is nog steeds een groot taboe.

Wat zou het geweldig zijn als we dat met onze scholen kunnen doorbreken zodat het wel bespreekbaar wordt en  we een veilig klimaat kunnen bieden om je niet goed te voelen.

Aan de hand van de film die speciaal voor dit doel is gemaakt voor stichting 113, gaan we er samen verder op in.

Wie

  • Gert van den Heuvel - stichting ‘Ik geloof in Liefde’ en afdelingsleider Comenius College Hilversum
  • Yvonne van den Heuvel - eigenaar stichting ‘Ik geloof in Liefde’, schrijver, regisseur
  • Evelien van Goor - kwartiermaker bij stichting 113 voor onderwijs