Kwetsbaar en daadkrachtig

Barbara Linders
Mijn verhaal
12:00 - 12:45
Foyer 3 - souterrain
Hoe ben je kwetsbaar en daadkrachtig tegelijk? Ik ben van nature gezegend met flink wat daadkracht – vooral als het gaat om onderwijs. Al 20 jaar zet ik me in mijn eigen klassen in om het allerbeste onderwijs te verzorgen voor de kids die tegenover me zitten.

Tegenwoordig ben ik ook buiten mijn eigen klassen meer zichtbaar. Ik heb daar bewust lang mee gewacht, omdat ik vooral mijn kwetsbaarheid wil laten zien en niet alleen die daadkracht. Om dát voor elkaar te krijgen, heb ik dik drie jaar heel hard aan mezelf gewerkt. Ik wilde in staat zijn om mijn kwetsbare binnenkant ook aan de buitenkant zichtbaar te maken.

Door die reis kan ik nu naar buiten treden vanuit mijn hart en op die manier mijn passie voor onderwijs in het algemeen en pubers in het bijzonder delen. Kwetsbaar zijn binnen het onderwijs is geen makkelijke opgave, maar ik weet dat veel docenten, leerkrachten en beleidsmakers het wel willen. Ik wil vertellen over hoe het wel kan en wat het oplevert, in je klassen maar ook daarbuiten.

Wie

  • Bar(bara) Linders - docent Nederlands (freelance), Ontwikkelaar/adviseur Samen Sterk zonder Stigma en Auteur ‘Lesgeven vanuit je hart’
  • Pim Kalkman – gespreksleider vanuit Verus