Klimaatklok terugdraaien

Reinier van den Berg
Workshop
14:00 - 15:00
Podium 3
We kunnen vanuit klimaatwetenschappelijk oogpunt gerust concluderen, dat het feitelijk al vijf OVER twaalf is. De opwarming van de aarde en de directe gevolgen daarvan worden steeds duidelijker zichtbaar. De impact is groot. Voor mensen en zelfs voor hele ecosystemen.

In wat voor wereld zullen onze kinderen en kleinkinderen volwassen worden? Daar kunnen we ons totaal geen voorstelling van maken. Dat geldt voor weer en klimaat, maar ook voor maatschappij en samenleving. Want de urgentie is enorm. We moeten de klok terugdraaien. We moeten NU alles uit de kast halen.

In de workshop bespreek ik een geloofwaardig en allesomvattend vijf-pijler model, om de klok van 5 over twaalf terug te draaien naar vijf voor twaalf. Een model waar de next generation intensief bij moet worden betrokken.

De kinderen kunnen, via gericht onderwijs, geïnspireerd worden, betrokken raken en zo zelfs een soort van ambassadeur worden voor een betere, leukere en schonere wereld. Dit is precies waar we vanuit stichting Schooldag voor de Duurzaamheid ook naar streven.

Wie
Reinier van den Berg - meteoroloog/klimatoloog, initiatiefnemer van de Care for Climate Foundation, manager communicatie en PR PyrOil Group